Visuvesi

Kaunista pususeutua Ruoveden pohjoisosassa

Visuveden kylän keskus on saari Tarjanneveden ja Vaskiveden välissä. Aikoinaan loistavien vesiteiden varrelle rakentunut kylä oli vilkas teollisuus ja olutkylä. Visuvedeltä pääsee edelleen hyppäämään vesireittiliikenteen kyytiin.

Pusujen historia – Pohjoisesta Visuvedelle saavutaan Pusunvuolteen siltaa. Kylässä voit törmätä myös Isoon-Pusuun, Rantapusuun ja Kangaspusuun, mutta et huulet törröllään. Pusut ovat olleet kylän mahtisukuja ja Iso-Pusu on mainittu kylän vanhimpana rakennuksena.

Kanavan ja veden kylä – Visuveden kanava kulkee kylän eteläpuolella. Tampere–Virrat-laivareitin varrella sijaitseva kanava valmistui vuonna 1864. Alkuperäisen nostosillan tilalle valmistui 1878 kääntösilta. Veden läsnäolo selittää myös Visuveden kesäisin monikertaistuvan asukasmäärän.

Jylhä Helvetinjärvi – Visuvedeltä vie patikkareitti Helvetinjärven kansallispuistoon. Rotkolaaksojen jylhät maisemat ovat houkutelleet matkailijoita ja taiteilijoita 1800-luvulta lähtien. Erikoinen muoto syntyi noin 200 miljoonaa vuotta sitten kallioperän halkeillessa.

 

Katso Visuveden kylän kohteet!

Visuvesi, 34870 Pirkanmaa FI
Hae reittiohjeet!

Lähetä viesti kohteeseen