Teatteri Hermanni ja Lasten Hermanni

Roskasakki-lastenteatteriesitys Hermannitalossa Syvänniemellä

Tulossa kesällä 2017: Laulunäytelmä Käspaikka ajoittuu vuosiin Suomen kohtalon vuosiin 1939–1944.

Laulunäytelmä kuvaa rajakarjalaisen perheen vaiheita talvisodan syttymisestä jatkosodan päättymiseen saakka. Savolaisen ja karjalaisen kulttuurin kohtaaminen ei aina suju ilman ongelmia ja
väärinymmärryksiä, mutta kaiken keskellä jaksetaan pitää yllä iloista mieltä. Kotirintama tekee parhaansa ja avuksi he saavat myös venäläisiä sotavankeja. Sodan päätyttyä on syntynyt ystävyys- ja rakkaussuhteita. Toiset eivät pääse takaisin kotiin ja toiset eivät haluaisi palata, mutta ovat pakotettuja siihen.

  • Käsikirjoitus Marja Aira
  • Ohjaus Sari Siltavuori
  • Sävellykset Janne Nyyssönen

 

Teatteri Hermanni tarjoaa teatteripaketteja kuljetuksineen kouluille, päiväkodeille ja muille niitä tarvitseville ryhmille.
Lisätietoja: teatteri.hermanni@gmail.com tai 044 270 8827

Teatteri Hermanni toimii Syvänniemellä, puolen tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Näytelmä esitetään sisätiloissa, upeassa ”kivilinnassa”, jossa on 300 hengen katsomo.
Pullakahvit tarjoillaan teille väliajalla kahvio Hermannissa ja Aleksandrassa. Pientä purtavaa tai kotiin viemistä voitte hankkia teatteritilojen yhteydessä toimivalta torikujalta.

RYHMILLE: Jos haluatte liittää retkeenne muita aktiviteetteja, kuten ruokailun, historiakierroksen ryhmän omalla bussilla tai järvilauttaretken historiallisiin järvimaisemiin, annamme niistä mielellämme lisätietoja ja suunnittelemme kanssanne tarvittavan ohjelmakokonaisuuden aikatauluineen.

Opastettu Syvänniemi – Souru -historiakierros asiakkaan bussilla
Kierros kestää noin tunnin, hinta 1 €/hlö. Jos ryhmän koko on alle 30 hlöä, hinta 30 €/ryhmä. Historiakierroksella tutustutaan oppaan johdolla Syvänniemen alueen monipuoliseen historiaan, Sourun rautaruukin ja Herman Saastamoisen lankarullatehtaan aikoihin ja niiden aikaiseen kylän elämään sekä Syvänniemen kirkkoihin.

Järvilauttaristeilyt Kuttajärvellä
Syvänniemi-kierros järjestetään isommille ryhmille kahden tunnin pakettina, joka sisältää 3 x 40 min. järvilauttaristeilyt, jolloin risteilemään pääsee 3 x 12 henkilöä, yhteensä 36 henkilöä. Hinta 180 € / 2 tuntia.
Syvänniemi-kierroksen voi järjestää myös koulutuksen tai muun toiminnan lomaan. Kierroksen kesto 40 min. Hinta yhdelle ryhmälle (max. 12 hlöä) 105 € / lähtö. Risteilyllä voitte halutessanne kuulla tietoa ja tarinoita kylän monipuolisesta historiasta, kuten esim. Herman Saastamoisen lankarullatehtaasta, Sourun rautaruukista, Syvänniemen kylän kirkoista sekä Syvänniemen kylästä ennen ja nyt.

Teatteria lapsilta lapsille
Vuosi 2016 oli Lasten Hermannin juhlavuosi, kymmenes näytäntökausi. Lasten teatteri on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta ja siitä onkin tullut jo monelle perheelle yhteinen harrastus. Syksyn esitys imaisi lapsiyleisön mukaansa edelleen roskien seikkailuun neljännessä ”Roskasakista” kertovassa näytelmässä, joka pohjautuu Tatu Kokon teksteihin.

Facebook-sivumme

Katso Syvänniemen kyläesittely!

Arvostele kohde!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähetä viesti kohteeseen