Syvänniemen kyläyhdistys

Aktiivinen kylä luonnon helmassa, Kuopion kainalossa

Syvänniemen kylä sijaitsee kalaisan Kuttajärven rannalla puolen tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Täältä löytyy maalaiselämää parhaimmillaan sekä yhteen hiileen puhaltamisen henki. Kylässä on päiväkoti, 0-2 luokkainen koulu, kauppa, kirkko, maaseutuhotelli sekä muuta yritystoimintaa. Kylällä ovat myös erinomaiset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet kesät talvet sekä pelikenttiä mm. tennis ja beach-volley. Syvänniemellä asuu 650 asukasta, joista suurin osa lapsiperheitä, niinpä kylään suunnitellaan uutta päiväkotia ja 0-2 luokkaista koulua. Kuopion kaupungilla on parhaillaan työn alla Syvänniemen kyläkaava, jossa määritellään mm. päiväkodin ja koulun paikka sekä uusia tontteja lähelle järveä ja kylän palveluita. Kylässä ovat monipuoliset palvelut.
Syvänniemellä on hyvin vaikuttava teollinen historia. Täällä ovat toimineet 1800-luvun lopulla Sourun rautaruukki ja 1900-luvun alussa Herman Saastamoisen lankarullatehdas. Syvänniemen kylän elämään on vaikuttanut sotien jälkeen voimakkaasti noin 200 siirtolaisperheen tulo alueelle. Voimakkaan kylän merkkinä Syvänniemellä on ev.lut kirkko ja tsasouna. Hermannitalossa voit tutustua Syvänniemen suuruuden aikaan isojen pienoismallien äärellä. Kylällä järjestetään tapahtumien yhteydessä ja muulloinkin tilauksesta historian ja nykypäivän esittelyä kyläkierroksin tai järvilauttaretkellä.

Vuoden 2017 aikana kylässä järjestetään taas runsaasti erilaisia kylätapahtumia yhdessä ja erikseen muiden toimijoiden kanssa:

TAPAHTUMAT 2017:

  • 11.6. klo 11-13. Kesänavaus, takakonttikirppis ja ohjelmaa ja tarjouksia kyläkaupalla. Kyläkauppias tarjoaa kahvit. Lapsille pomppulinna. Tule ostamaan ja myymään! Synne-lautta risteilee.
  • 23.6. klo 19 Perinteinen Syvänniemen juhannus Hermannintalolla. Kahvia, limpparia, lettua, makkaraa, tikkupullaa. Kokko klo 20. Synne-lautta risteilee.
  • 28.6. Kesäteatterin ensi-ilta Hermannissa.
  • 4.7.Klo 19 Suomi 100 vuotta -harmonikkakonsertti isänmaallisella ohjelmalla Hermannitalossa. Veikko Ahvenainen, Carina ja harmonikkakerhot.
  • 9.7.Teatteri- ja markkinapäivä Hermannilla. Teatteriesitykset klo 14 ja 18. klo 13-18 markkinat Hermannitalon pihassa. Pomppulinna lapsille. Synne-lautta risteilee.
  • 16.8. klo 18.30 Tanen muistojuoksu lähtö Hermmannitalolta. Maastojuoksukisa kaikenikäisille.
  • 26.8. klo 7.30 alkaen multisport Syvänniemi Lähtö Hermannitalolta. Ilmoittautuminen avattu.

Syvänniemen kyläyhdistys ry

Maigi Korhonen, pj
044-0137 927
maigi.korhonen@gmail.com
Keihäskoskentie 150
71570 Syvänniemi

Timo Kokkonen, siht
syvanniemen.kylayhdistys@gmail.com
040-526 8270

Facebook-sivumme

Katso Syvänniemen kyläesittely!

Arvostele kohde!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Keihäskoskentie 150
Kuopio 71570 FI
Hae reittiohjeet!
Aukioloajat: Avoinna ympäri vuoden.

Lähetä viesti kohteeseen