Sovintola

Tekemisen ja viihtymisen talo Kesälahdella

Sovintola on käsityön, kulttuurin, yhdessä tekemisen ja viihtymisen talo Kesälahdella, osoitteessa Pyhäjärventie 8. Vanha kansakouluna toiminut rakennus on nykyisin monien yhdistysten koti, mutta niiden lisäksi talosta löytyy monenlaista mukavaa. Sovintola rakennuksena koostuu kahdesta erikseen rakennetusta osasta, joita yhdistää katettu terassi, Sovinnonsilta.

Sovinnonsillan toisessa päässä toimivat kahvila, käsityöpuoti Korento sekä Kirjakammari. Kahvilassa on tarjolla monenlaista suolaista ja makeaa, ja leipomukset ovat taatusti tuoreita sekä lämmöllä ja rakkaudella leivottuja. Tarjolla on myös gluteeniton vaihtoehto.

Kirjakammari on kirjadivari, josta löytyy monenlaista luettavaa huokeaan hintaan. Myynnissä on teoksia lastenkirjoista elämäkertoihin ja luonto-oppaisiin, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Tarjolla on myös erilaisia lehtiä!

Käsityöpuoti Korento kokoaa paikallisten käsityöntekijöiden tuotteita saman katon alle. Korennosta löytyy monenlaisia tuotteita aina puuvillamekoista kuivattujen yrttien kautta grillikintaisiin! Toki tarjolla on myös perinteisiä poppanoita, villasukkia sekä Kesälahden omalla mallilla neulottuja lapasia.

Sovintolaa ympäröi kaunis satavuotias puutarha, joka kätkee monia harvinaisiakin lajeja. Puutarhasta löytyy esimerkiksi aikoinaan Suomenlinnasta tuotuja jalosiipipähkinäpuita sekä saarneja. Puutarhassa voi myös nauttia kahvilan antimista paviljongin katveessa.

Sovinnonsilta tarjoaa oivan, sateelta suojassa olevan paikan suoramyynnille. Lauantaisin Sovinnonsilta täyttyy leivonnaisista, kosmetiikasta, lihantuottajista ja muista halukkaista myyjistä. Sillalla pidetään myös muulloin suoramyyntipäiviä, jolloin sillalta saattaa löytää esimerkiksi vaatteita tai Tupperwaren tuotteita.

Sovintola tarjoaa myös B & B –majoitusta Tyynen ja Kertun kammareissa. Tarjolla on kaksi eri huoneistoa, jotka ovat nimetty koulun entisten opettajien mukaan. Majoitus on myös budjettimatkaajalle edullista, sillä yöpyminen maksaa vain 35 euroa/hlö/vrk. Perhehuone on hinnaltaan 90 euroa/vrk. Viiden päivän majoitushinta on 150 euroa, ja viikko tasan 200 euroa. Vuodevaatteet ja pyyhkeet sisältyvät hintaan.

Varaukset ja lisätietoja saat näiden yhteystietojen kautta:
sovintola.kesalahti@gmail.com tai 0400371077

Facebook-sivumme

Katso Kesälahden kyläesittely!

Arvostele kohde!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pyhäjärventie 8
Kesälahti 59800 FI
Hae reittiohjeet!
Aukioloajat: Kahvila, Käsityöpuoti Korento ja KirjaKammari ovat avoinna lauantaisin klo 10-13.

Lähetä viesti kohteeseen