Sauvo

Lähde puolen tunnin matkan päähän Turusta nauttimaan tapahtumista, teatterista ja musiikista!

Sauvo sijaitsee Varsinais-Suomen maakunnassa reilun puolen tunnin matkan päässä Turusta kaakkoon. Sauvolaisia asukkaita on noin 3 000.

Kattilamäen onkalot – Hieman Sauvon kirkonkylän länsipuolella on hieno paikka tutkiskella jääkauden merkkejä kallioissa. Kattilamäeltä löytyy kiinnostavia luolia, onkaloita ja hiidenkirnuja. Myös ihmisen käden jälki näkyy kalliossa, jota on käytetty alueen kartanoiden rakentamiseen.

Keskiaikainen kirkko – Sauvon kivikirkkoa on alettu rakentaa 1460-luvulla. Kirkko on säilynyt todella hyvin keskiaikaisessa asussaan. Kirkon tiiliholvissa on edelleen näkyvissä 1470-luvun kalkkimaalaukset. Kivikirkkoa edeltävästä puukirkosta on säilynyt vielä vanhempaa irtaimistoa, kuten kalkkikivestä valmistettu kasteallas, joka on tehty jo 1200-luvulla, ja kuljetettu sittemmin Sauvoon.

Monipuolista kulttuuria – Sauvossa on aktiivista yhdistystoimintaa ja erityisesti kulttuuria on tarjottu Sauvossa viihtyville jo 30 vuosikymmenen ajan. Lähde Sauvoon nauttimaan tapahtumista, teatterista ja musiikista!

Katso Sauvon kylän kohteet!

Sauvo, 21570 Varsinais-Suomi FI
Hae reittiohjeet!

Lähetä viesti kohteeseen