Saijan Lomakartano

Majoitus-, ruokailu- ja ohjelmapalveluja Koillismaalla!

Tervetuloa Taivalkosken Jokijärvelle!

Saijan Lomakartano sijaitsee kirjailija Kalle Päätalon lapsuuskodin naapurissa, keskellä kauneinta koillismaalaista luontoa ja sen rauhaa. Olemme teitä vastassa ja majoitamme pihapiirin saunallisiin hirsihuoneistoihin tai hirsimökkiin. Ympäröivä luonto metsineen, soineen ja vesistöineen tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet omatoimisiin ja ohjattuihin aktiviteetteihin.

Majoitus

Pihapiirin hirsirakennuksissa on 20 saunallista huoneistoa, joihin kuhunkin on oma sisäänkäynti. Suurin osa huoneistoista on 2 hengen huoneita. Osassa huoneita on 2-3 lisävuodetta. Pihapiirin välittömässä läheisyydessä on 2 hyvin varusteltua mökkiä: Kokkoniemi 4 henkilölle ja Mylly-Kaija 6 henkilölle.

Pirttiravintola, sali ja muut tilat

Saijan päärakennuksessa on pirttiravintola ja sali. Ruokailemaan mahtuu kerralla yli 100 henkilöä. Tarjoamme vieraillemme itsetehtyä lähi- ja villiruokaa. Myös kaikki leivonnaiset valmistamme itse Saijan keittiössä.

Päärakennuksesta löytyvät myös nykyaikaiset kokoustilamme. Kokous- ja juhlatilana palvelee myös pihan puurakenteinen kesärakennus Lasipalatsi, jonka seiniä kiertävistä ikkunoista on upea näkymä Jokijärvelle. Järvimaisemia voi ihailla myös rannalla sijaitsevalta isolta 50 henkilön kodaltamme.

Aktiviteetit

Olennainen osa Saijaa on noin 150 vetokoiran tarha. Esittelemme mielellämme huskytarhaa ja sen asukkaiden elämää. Talvella järjestämme husky- tai moottorikelkkasafareja, opastettuja fatbike-, lumikenkä- ja hiihtoretkiä ja kesällä melonta-, pyöräily-, vaellus- tai metsäherkkujen keruuretkiä. Aktiivisen päivän päätteeksi on mahdollista rentoutua savusaunan leppoisissa löylyissä ja siirtyä nauttimaan pirtin pöydän perinneruoka-antimista.

Katso Jokijärven kyläesittely!

1 arvostelu

  1. Hieno kohde keskellä ei mitään

    Olimme työmatkalla ja ihan sattumoisin yövyimme Saijassa samaan aikaan kun 350 melojaakin. Ajattelimme, että tänä yönä ei sitten paljoa nukuta, kun noin suuri määrä on väkeä pienellä alueella. Mutta eikös mitä! Kun menimme huoneeseemme oli siellä suorastaan oudon hiljaista niin, että piti tarkistaa että onko siellä ulkona edelleen samat kansanjoukot kuin sisään tullessamme. Jonkun verran ääntelivät huskyt aamupuoleen, mutta silti oli todella hieno kokemus.
    Ruoka oli myös erittäin maittavaa ja paikallista.
    P.S. Saija muuten tarkoittaa kuulemma hiljaisuutta.

Arvostele kohde!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saijantie 8
Taivalkoski 93400 FI
Hae reittiohjeet!
Aukioloajat: Avoinna tilauksesta. Kesällä 2017 ajalla 5.6. - 20.8. avoinna joka päivä klo 8-21. Tervetuloa!

Lähetä viesti kohteeseen