Riuttalan Talonpoikaismuseo

Aito savolainen 1800-luvun maalaistalon pihapiiri Karttulassa

Riuttalan Talonpoikaismuseolla tapahtuu!

Riuttalan Talonpoikaismuseossa tutustut aitoon savolaiseen talonpoikaiskulttuuriin. Museon sydän on alkuperäinen 1800-luvun maalaistalon pihapiiri. Pihapiiriin kuuluu Suomen suurin riihirakennus, kaskiajalle harvinaisen suuri jyväaitta, tuulimylly, ruumisaitta, savusauna jne. Talon vanhat työkalut ovat paikoillaan siellä, missä niitä käytettiin.

Tämän päivän ihmiselle museon tekevät eläväksi erilaiset tapahtumat, perinnetapahtumat, alueella liikkuvat piiat ja renki sekä pihapiirin kotieläimet.

Vastapainona nykypäivän vauhdikkaalle elämänmenolle Riuttalan tapahtumissa voit kokea entisaikojen kiireettömän yhdessäolon!

Juhannuspäivän kirkkojuhla kirkkokahveineen tuo elävästi mieleen ne ajat, kun pitkienkin matkojen päästä kokoonnuttiin yhdessä hiljentymään. Riuttala-päivänä Karttulan Kotiseutujuhlassa heinäkuussa pääset nauttimaan juhlaohjelmasta ja työnäytöksistä. Elokuussa Rukiinleikkuun SM-kilpailuissa Riuttalan ruishalmeeseen pääsevät kilpailijat esittelemään taitojaan sirpinkäytössä ja kuhilaiden teossa.

Koko perheen paikan Riuttalasta tekevät pihapiirin kotieläimet ja uimaranta. Erityisesti keväällä ja syksyllä olemme koululaisryhmien retkikohde. Pieni puuhastelu ja elävä kerronta muokkaavat historiasta mielenkiintoisen ja hauskan myös pienimmille osallistujille. Pihapiiristä löytyy tilaa leikkiin ja seikkailuun. Kahvila-Ravintola Katrin Kammarj´n läheisyydestä löytyy myös leikkipaikka hiekkalaatikon ja erilaisten kiikkujen kera.

Talonpoikaismuseomme tarjoaa ainutlaatuiset puitteet häille, sukujuhlille ja syntymäpäiville! 80-paikkainen viihtyisä tilausravintolamme palvelee ryhmiä keväästä syksyyn. Tuoreista paikallisista raaka-aineista valmistettu savolainen kotiruoka on meille kunnia-asia!
Kahvila-ravintola Katrin Kammarj’ palvelee asiakkaita museon aukioloaikoina.

Kahvilalla on myynnissä mm. pikkupurtavaa, jäätelöä, juomia sekä paikallisen Laitisen lammastilan tuotteita.

Tervetuloa rentoutumaan ja nauttimaan!

Facebook-sivumme

Katso Syvänniemen kyläesittely

Arvostele kohde!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Riuttalantie 719
Kuopio 71640 FI
Hae reittiohjeet!
Aukioloajat: Kesällä 8.6. - 25.8.2018 pe - ma klo 12 - 17 Ryhmille tilauksesta 14.5. - 13.10.2018. Poikkeavat aukioloajat tarkista www.riuttala.fi tai Facebookista.

Lähetä viesti kohteeseen