Rasimäki

Rasimäki raivattiin asumattomaan korpeen asutustiloiksi ja se on yksi edustavimmista esimerkeistä karjalaisten raivaamista ja asuttamista kylistä.

Tutkittu vuosikymmeniä – Rasimäkeä ja sen naapuria Sivakkaa on tutkittu jo viitenä eri vuosikymmenenä. Raportteja on tullut viisi ja televisiodokumentteja toista kymmentä. Tutkittu on kylien asukkaiden olemista ja lähtemistä sekä elinkeinoja väestöä. Kylästä on lähdetty ja palattu ja kylä on kyläläisten koti ja sieltä lähteneiden kaipauksen kohde.

Kahden kielen siirtolaiskylä – Rasimäki raivattiin asumattomaan korpeen asutustiloiksi ja se on yksi edustavimmista esimerkeistä karjalaisten raivaamista ja asuttamista kylistä. Edelleen kylän raitilla voi pagista karjalaksikin.

Kulttuurimaisemaa –
kylä kuuluu valtakunnallisesti arvokkaisiin maisema-alueisiin ja sen monipuolinen ja kumpuileva peltomaisema yhdessä joen molemmin puolin sijaitsevien vaarojen kanssa muodostaa edelleen avoimen maaseutumaiseman.

Pieni mutta vilkas –
Rasimäellä on kokoonsa nähden monipuolista yritys- ja yhdistystoimintaa, siellä on julkaistu omaa lehteä, järjestetty näyttelyitä ja praasniekkoja. Kylän kuolemaa ennustettiin vahvasti 70-luvulla, mutta nyt kylä on uuden nousun kynnyksellä.

Katso Rasimäen kylän kohteet!

Rasimäki 75790, Pohjois-Karjala FI
Hae reittiohjeet!

Lähetä viesti kohteeseen