Puijo

Asutuksen keskellä sijaitseva Puijo on yli 200 hehtaarin suojelualue, ja Pohjoismaiden ensimmäinen pyörivä ravintola.

Torni, hyppyrimäet ja luonnonsuojelualue – Kaikki tietävät että Puijo on vanha matkailukohde ja urheilukeskus. Paikka on ollut myös luonnonsuojelualuetta jo liki 90 vuotta. Asutuksen keskellä sijaitseva Puijo on yli 200 hehtaarin suojelualue, jossa mm. aarnimetsää. Urheilupuolella Puijolla voi mäkihypyn lisäksi harjoitella laskettelua, golfata ja pelata pesäpalloa.

Puijon tornit ja luolat – Pohjoismaiden ensimmäinen pyörivä ravintola rakennettiin 1963 valmistuneeseen Puijon torniin. Nykyinen torni ei ollut kuitenkaan ensimmäinen paikalla sijainnut torni, vaan siihen rakennettiin puinen torni jo v. 1856. Puisen tornin jälkeen paikalle rakennettiin vielä tiilinen torni ennen nykyistä Puijon tornia. Puijolla on siten ollut torneja jo yli 160 vuotta. Nykyisen, 75 metriä korkean tornin alla on portaat maan alle. Suoraan alaspäin vievien portaiden päässä alkaa yli sata metriä pitkä, telelaitteita varten tehty luolasto. Nykyisin se on yleisöltä suljettu, käyttämätön tila.

Maisemamatkailukohde – Puijo on eräs vanhimmista ja tunnetuimmista maisemamatkailukohteista. Kuopiota on esitetty usein kuvissa Puijo taustanaan ja Puijon maisemat ovat innoittaneet taitelijoita kuten maalari Ferdinand von Wrightiä tai kirjailijoita Juhani Aho ja Minna Canth. Puijolla onkin nähtävissä useita eri alojen taitajien muistomerkkejä ja reliefejä.

Katso Puijon kohteet!

Lähetä viesti kohteeseen