Mäntsälä

"Kattelulenkkejä", kartanoita ja kovaa rokkia Uudellamaalla

Mäntsälän kunta on perustettu vuonna 1585. Kirkonkylän läpi virtaava Mustijoki on ollut tärkeä kulku- ja kaupankäyntiväylä ja Suomenlahdelta Hämeeseen ja päinvastoin. Nykyään mäntsäläläisiä on noin 20 000.

Kotiseutupoluilla alue tutuksi – Mäntsälässä on tehty ”kattelulenkkejä” eli Kotiseutupolkuja, joilla voi tutustua paikkakunnan nähtävyyksiin. Poluilla esitellään laajasti Mäntsälän arkkitehtuuria ja historiaa ja kulttuuria. Polkuja voi seurata jalan tai vaikkapa polkupyörällä.

Rokkimuistomerkki – Mäntsäläläisen Ehnroosin koulun pihamaalta löytyy erikoinen musiikkimuistomerkki. Hard Rock -kivi on Lordi-yhtyeen Euroviisuvoiton kunniaksi vuonna 2006 pystytetty kivi. Yhtyeen kitaristi Amen, eli Jussi Sydänmaa on asunut ja käynyt koulunsa Mäntsälässä.

Tsaarin ihastuksen koti – Keisari Aleksanteri I iski silmänsä Mäntsälän kartanon isännänn maaherra C. A. Möllersvärdin tyttäreen Ullaan Porvoon valtiopäivillä 1809. Möllersvärdin ja hänen vaimonsa hautakiven voi vieläkin löytää Mäntsälän hautausmaalta.

 

Katso Mäntsälän kylän kohteet!

Mäntsälä, 04600 Uusimaa FI
Hae reittiohjeet!

Lähetä viesti kohteeseen