Lieksa

Pielinen jokineen on tuonut Lieksaan pysyvän asutuksen jo 1400-luvulla metsästäjien ja kalastajien mukana. Vaskia on puhallettu kesäisin vakavammin jo yli 35 vuotta, kansainvälisine kilpailuineen ja vaihtuvine teemasoittimineen.

Kylästä kaupungiksi – Lieksan elämää Pohjois-Karjalassa on aina hallinnut Pielinen. Järvi jokineen on tuonut Lieksaan pysyvän asutuksen 1400-luvulla metsästäjien ja kalastajien mukana. Kauppareitti toi eurooppalaiset tavaravirrat kaupunkiin jo 1600-luvulla. Kaupan lisäksi metsätyöt ja uitto vetivät väkeä Lieksaan, josta tuli savottalaisten keskus 1900-luvun alkupuoliskolla. Metsä on edelleen Lieksan asukkaille tärkeä toimeentulon lähde teollisuudessa mutta myös matkailussa.

Pietari Brahen kaupunki – 1600-luvulla Brahe perusti Lieksanjoen suulle omaa nimeään kantavan kaupungin Vienan kaupan tueksi. Jo saman vuosisadan lopulla kaupunki kuitenkin lakkautettiin ja lopullisen hävityksen teki Salomon Ehnberg: kaupungin talot purettiin ja alue muutettiin pelloksi.
Muita merkkihenkilöitä ovat myös Simon Affleck (Simo Hurtta), kirkkoherra Jakob Stenius vanhempi ja nuorempi (Koski-Jaakko). Uusi nousu tapahtui vasta vähän yli sata vuotta sitten.

Vaskilla viihdettä –
Nykyään Lieksa on paitsi teollisuuskaupunki myös puhallinmusiikin kehto. Vaskia on puhallettu kesäisin vakavammin jo yli 35 vuotta, kansainvälisine kilpailuineen ja vaihtuvine teemasoittimineen.

Katso Lieksan kohteet!

Lieksa 81700, Pohjois-Karjala FI
Hae reittiohjeet!

Lähetä viesti kohteeseen