Leppävirta

Vajaan 10 000 asukkaan perinteikkäästä vesistöjen ympäröivästä kylästä löytyy esimerkiksi yksi Savon seitsemästä ihmeestä.

Kylä vesistöjen keskellä – Leppävirta on vesistöjen keskellä, mikä on tehnyt siitä suositun niin matkailijoiden kuin teollisuudenkin parissa. Leppävirran vesireitillä kulki eräretkeilijöitä jo 1300-luvulla. Edelleenkin reitistä Saimaan kanavan kautta Suomenlahdelle kulkee henkilöliikennettä ja rahtilaivoja.

Taidetta talvellakin – Leppävirralta on tullut paljon taiteilijoita ja muusikoita. Jo 1800-luvun taitteessa elänyt leppävirtalainen Olli Kymäläinen puolusti kotipaikkaansa runolla Leppävirtain puolustus, kun kuopiolaiset pitivät leppävirtalaisia varkaina. Nykytaiteilijoista mm. oopperalaulaja Jorma Hynninen ja muusikko Mikko Kuustonen ovat tallustanet elämänsä alun Leppävirralla.
Leppävirralla edes oikutteleva sää ei estä talvitaiteen tekemistä. Hiihtoareenalla voi ihastella talvella maailman parasta jäänveistoa.

Yksi seitsemästä ihmeestä – Orinoron rotko Mustimäessä on jäätikköjen uurtama pystyseinäinen rotko, jonka pohjalta löytyy samanniminen lähde. Rotko on yksi Savon seitsemästä ihmeestä.

Katso Leppävirran kohteet!

Leppävirta 79100, Pohjois-Savo FI
Hae reittiohjeet!

Lähetä viesti kohteeseen