Leppälahti

Liperin Leppälahdessa höylätään, sahataan, tehdään mehiläistarvikkeita, järjestetään ampumakilpailuja ja tietysti siellä on pienoisrautatie.

Savossa vai Karjalassa – Kylän sanotaan olevan Savon ja Karjalan välissä, vaikka kyllä se ihan Pohjois-Karjalaa on, kuten koko Liperin pitäjä. Kylän nimi saattaa viitata puuhun, aivan kuten Liperi-nimenkin alkuperä: Lipa=lehmus, les=metsä. Leppälahti on lisäksi ihan oikea Oriveden lahti kylän liepeillä.

Monenlaista tekijää – Leppälahdessa höylätään, sahataan, tehdään saunanlauteita, mehiläistarvikkeita, polttopuuta ja tietysti siellä on pienoisrautatie. Niin, Leppälahdessa on myös karja- ja muita maatiloja. Ainakin kesällä näkyy mehiläisten lisäksi Kyyttöjäkin ulkoilemassa.

Kylätoimintaa – Leppälahdessa on vireä kyläyhdistys ja vasta remontoitu kylätalo, mutta myös aina vuodesta 1960 toiminut Leppälahden Erämiehet, aktiivinen metsästysseura, joka järjestää mm. ampumakilpailuja, koirien ajokokeita ja tietysti se metsästää ja tekee muuta riistanhoitotyötä.

Katso Leppälahden kylän kohteet!

83250 Leppälahti, Pohjois-Karjala FI
Hae reittiohjeet!

Lähetä viesti kohteeseen