Lasistudio Korpinoita

Erakkotaiteilijakoti karjalaisessa erämaassa

Lasistudio Korpinoita on entiseen kyläkouluun rakentunut kotistudio, jossa asuntojen lisäksi on noin 300 neliön näyttelytilat. Taiteilijakodin noin 150 teosta kuljettavat vierailijan omaperäiselle, moniulotteiselle matkalle niin omaan sisimpään kuin kulttuurin moninaisille juurille.
Kalevala-sali johdattaa suomalaisuuden juurille, mutta samalla avaa tarinoillaan kollektiivisen tajunnan saloja. Kauniit lasimaalaukset, salin veistosten ja kuvitusten keralla luovat voimakkaan visuaalisen kokemuksen. Tilan tarinat ovat kiinnostava kohde myös lapsiperheille.

Jumalten Paratiisi toimii meditatiivisena tilana. Lähes seinän mittaiset lasimaalaukset viestivät universaalista sanomaa, kuljettavat pois kiireestä ja turhuudesta.
Keittiön lasimaalaukset aforismeineen johdattavat kristilliseen pohdintaan. Studion tiloista se puhtaimmillaan henkii myös 50-luvun tunnelmaa, aikaa yli kuudenkymmenen vuoden takaa. Aikaan liittyy monta nykyihmiselle tuntematonta tarinaa.

Mediterraea-tila vie eurooppalaisen kulttuurin juurille, jopa vuosituhanten taakse. Se sisältää myös nykyaikaa kuvaavan osan välimerellisessä atmosfäärissä.
Studiovierailuun kannattaa varata riittävästi aikaa, antaa teosten puhua, tai kuunnella tarinaa niiden taustoista. Talo elää 50-luvun tunnelmaa, modernin maailmanmenon ulkopuolella.

Ryhmät voivat liittää studiovierailuun myös luennon Lasistudio Korpinoidan kotisivuilla näkyvistä aiheista studiovierailun hintaan. Minimikoko on viisi henkilöä.

Arvostele kohde!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Rapulintie 571
Valtimo 75740 FI
Hae reittiohjeet!
Aukioloajat: 1.7. - 30.7.2017 ma-su 13:00 - 18:00 Ryhmille kesäaikaan sopimuksen mukaan (minimi viisi henkilöä)

Lähetä viesti kohteeseen