Kotaharjun näköalatorni ja retkeilyalue

20-metrinen näköalatorni sekä retkeilyalue Sonkajärvellä Pohjois-Savossa

Kotaharjun retkeilyalue on Sonkajärvellä sijaitsevan Pohjoismäen kylän kokoontumispaikka, joka palvelee avoimena retkeilyalueena vierailijoita läheltä ja kaukaa. Alue sijaitsee Kotaharjun mäellä, jonka huipulta on vanhastaan tiedetty näkyvän kauas. Mäellä sijaitsee talkoovoimin rakennettu 20 metriä korkea näköalatorni.

Kotaharjun retkeilyalue muodostuu Kotaharjun mäellä sijaitsevista näköalatornista, majasta sekä luontopolkuverkostosta. Kompostikäymälät lisäävät myös varmasti vieraliljoiden mukavuutta. Alueelta löytyy runsaasti metsäautoteitä, jotka soveltuvat hyvin lenkkeilyyn. Näköalatornin ja majan pihamaalla voi järjestää erilaisia aktiviteetteja myös omin välinein. Tornin juurella on käytettävissä lentopallokenttä.

Alue on aina avoinna kulkijoille; kyläyhdistys huolehtii sinne polttopuut, mutta jokaisen retkeilijän on huolehdittava paikat siistiksi lähtiessään. Lähimaastot ovat ihanteelliset marjastukseen ja sienestykseen – mutta kulkiessa on kuitenkin muistettava jokamiehenoikeudet ja vastuu. Majan läheltä sekä lähialueelta löytyy myös geokätköjä.

Pohjoismäen kyläyhdistys järjestää Kotaharjulla myös aktiviteetteja vierailijaryhmille. Aluella voi mainiosti esimerkiksi viettää tyky-päivän sopivalla porukalla. Kyläyhdistys auttaa vierailun palvelujen järjestämisessä, kuten kahvitukset, ruokailut ja alueen esittelyt.

Kesäviikonloppuisin tornin alakerrassa toimii kioski Kiipeli, joka palvelee vierailijoita myyden virvokkeita ja purtavaa. Kioskin tarkemmista aukioloajoista tiedotamme Facebook-sivullamme.

2 arvostelua

  1. Mahtava

    Mahtava ja rentouttava paikka

  2. Kotaharjulla rentoutumassa

    Huikaisevan hieno paikka!
    Upea näyte siitä, mitä mahtavalla yhteen hiileen puhaltamisella voidaan saavuttaa.

Arvostele kohde!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teerimäentie 191
Sonkajärvi 74300 FI
Hae reittiohjeet!
Aukioloajat: Retkeilyalue avoinna ympäri vuoden, kesäkioski Kiipeli auki kesäviikonloppuisin, tarkemmat aukioloajat löytyvät Facebookista sekä Kotaharjun ilmoitustaululta.

Lähetä viesti kohteeseen