Kinahmo

Kylä on luonnosta nauttivan paikka maaseutumaisemineen, puhtaine vesistöineen, metsineen, soineen ja harjuineen.

Vedenlasku ˗ Ennen Höytiäisen vesien karkaamista oli paikalla olemassa vain Kinahmon saaret. 1859 talonpoikien yrittämä hallittu järven lasku riistäytyi hallitsemattomaksi ja järven pinta laski 9,5 metriä. Höytiäinen on silti vielä maamme 15. suurin järvi. Tarkoitus oli hankkia lisämaata viljelyä ja karjan laidunnusta varten ja sitä tulikin useamman kylän tarpeeksi.

Syntymälahjaksi peltoa ˗ Viljavaa ja tasaista peltoa saatiin vesien purkautumisen seurauksena, eikä talvella aina tiedä missä pelto loppuu ja järvi alkaa. Siten maatalous onkin ollut Kinahmon tärkein toimeentulolähde jo pitkään. Kylä on luonnosta nauttivan paikka maaseutumaisemineen, puhtaine vesistöineen, metsineen, soineen ja harjuineen.

Kihahmolainen vuoden jokaiselle päivälle ˗ Kinahmolaisia on suunnilleen saman verran kuin vuodessa on päiviä. Teatteriharrastus elää vahvasti Kinahmossa Kulttuuritalolla. Kylässä on myös marttojen, hevostelijoiden ja erämiesten yhdistykset. Kokoontumispaikkakin kaikenlaiselle toiminnalle kylältä löytyy.

Kinahmo 83825, Pohjois-Karjala FI
Hae reittiohjeet!

Lähetä viesti kohteeseen