Kaavi

Vanha kaivoskylä jossa voit kokeilla koskenlaskua tai käväistä menneessä perinnetilalla, nauttia kesäteatterissa, ihmetellä Eloaittaa tai tutustua luonnonsuojelualueeseen, sekä tietenkin syödä hyvin ja majoittua mukavasti.

Juuriltaan teollistunut palvelukunta – Kaavin Luikonlahdessa aloitettiin kaivostoiminta 1960-luvulla ja sitä kesti parikymmentä vuotta. Kaivostoiminnan loppuessa kunnan elinkeinopolitiikka virisi ja nyt Kaavilla on 300 teollista työpaikkaa ja siellä valmistetaan mm. eristeitä, elementtejä, hautakiviä, veistoksia, kalusteita ja mattoja ja rikastetaan kuparimalmia. Kaavilta löytyy oudon paljon erilaisia palveluita, kuten muotiliike, kenkäkauppa, kampaamoja, hoitoja, leipomo, optikko tai suutari. Majoitusta ja ruokaa on matkailijalle myös tarjolla.

Venevalkama itsenäistyi 140 vuotta sitten –
Kun katsot Kaavin vaakunaa, huomaat että siinä on yhtäläisyys saamen kielen kaavi-sanan kanssa. Kaavi nimittäin tarkoittaa venevalkamaa. Kaavi irtautui kirkkopitäjästä omaksi kappelikseen 1802, mutta oli osa Suur-Liperiä vielä seuraavat 73 vuotta.

Erikoisuuksien kunta – Kokeile vaikka koskenlaskua Vaikkojoella tai käväise menneessä Telkkämäen perinnetilalla, nauti kesäteatterissa, ihmettele Eloaittaa tai tutustu Telkkämäen luonnonsuojelualueeseen. Pohjoismaisittain ainutlaatuinen hiekkavalumuseo houkuttaa Vehkalahdessa ja kesällä tietysti kuhistaan Kuavin Kuhinoissa.

Katso Kaavin kylän kohteet!

Kaavi 73600, Pohjois-Savo FI
Hae reittiohjeet!

Lähetä viesti kohteeseen