Hauhon Sappee

Vain noin 30 asukkaan kylä Hämeenlinnassa on vahvasti kesäkylä, jolloin väkiluku kymmenkertaistuu ja toiminta vilkastuu. Kylästä löydät mm. taidenäyttelyitä ja kosket ovat vapaita perhokalastusta varten.

Hauhon Sappee eli Vihavuosi

Koski – Hauhon Sappee on kosken rannalla sijaitseva pieni kylä vanhoine teollisuusrakennuksineen.
Koskesta on mainintoja jo 1400-luvulta ja se tunnettiin tuolloin myllykoskena. Kylässä onkin ollut mylly ainakin 300 vuotta, viime vuosisadan alkupuolelle saakka. 1920-luvulla kylään valmistui myös saha, mutta se purettiin 1980-luvulla.

Vihavuosi – Mielenkiintoinen toinen nimi, Vihavuosi tulee sanoista vihainen ja vuolle eli sillä viitataan ”vihaiseen” koskeen, eikä tiettyyn ajanjaksoon. Kylällä on ollut muitakin nimiä kuten Vihavuori. Koskea nimittäin ympäröivät ”vuoret”. Koski on houkutellut kalastajia aina pääkaupunkiseudulta asti.

Teollisuuskylä – Vihavuosi on ollut aina teollisuuskylä ja väestö on saanut elantonsa lisäksi pienviljelystä ja metsätöistä. Vain noin 30 asukkaan kylä on nykyään vahvasti kesäkylä, jolloin väkiluku kymmenkertaistuu ja toiminta vilkastuu. Tuolloin järjestetään mm. taidenäyttelyitä ja kosket ovat vapaita perhokalastusta varten.

Katso Hauhon Sappeen kohteet!

Vihavuodentie 335
Hämeenlinna 14930 FI
Hae reittiohjeet!

Lähetä viesti kohteeseen