Hatunkylä

Runon ja rajan tien varressa, noin 30 km Lieksasta viihtyvät asukkaat, matkailijat ja kaikki Suomen petoeläimet

Hattuvaaran seutu on portti luontoihmeisiin. Luonnosta voi nauttia kyläyhdistyksen luontopoluilla tai kansallispuiston vaellusreiteillä. Kylä on osa Pohjois-Karjalan kansainvälistä biosfäärialuetta, jolta voi löytää muun muassa puutietokantaan merkittyjä mahtimäntyjä.

Petojen mailla – Tavanomaisten metsän ja vesistöjen eläinten lisäksi Hattuvaaran seudulla elää kaikkia Suomen petoeläimiä. Karhun, suden, ahman ja ilveksen reviirit sijoittuvat Hattuvaaraan. Vesistöalueilla voi kohdata myös saukon ja majavan.

Vesi- ja maatie itään – Hattuvaarasta yhteydet itään pelaavat. Tieyhteys Venäjälle kulkee Lieksan Inarista. Lieksanjoki alkaa Venäjältä Lieksanjärvestä ja laskee Pieliseen. Lieksanjoen rannalla Hattuvaaran seudun pohjoispuolella sijaitsee koskistaan tunnettu Ruunaan retkeilykeskus.

Metsäperinteitä – Aiemmin maa- ja metsätaloudesta elänyt seutu on säilyttänyt tukkilaisperinteet elossa vahvasti tähän päivään saakka. Hattuvaarassa tuttuja ovat tukkilaiskisat ja moottorisahakilpailut. Maisemat ja tapahtumat ovatkin tehneet matkailusta kylälle tärkeän elinkeinon.

 

Katso kohteet Hatunkylästä!

Hatunkylä, 81650 Pohjois-Karjala FI
Hae reittiohjeet!

Lähetä viesti kohteeseen