Degerby Igor-museo

Kertoo Porkkalan vuokrakauden jännittävästä historiasta

Degerby Igor-museo kertoo tekstein, kuvin sekä etenkin opastuksen muodossa ainutlaatuisesta ajanjaksosta Suomen historiassa eli Porkkalan vuokrakaudesta 1944-1956. Paluu Porkkalaan oli ilouutinen 60 vuotta sitten. Vuonna 2017 vietämme museon 20-vuotisjuhlaa!

Degerbystä löytyy paljon nähtävaa Tänä vuonna kerromme paluusta 1956 jälkeen että myös vuokrakauden tapahtumista. Väestösiirtojen seurauksena syntyi myös rakkaustarinoita. Vuonna 2017 Suomi 100 projektimme on Porkala Porkkala 100 – with love! Museo sijaitsee entisessä kunnantalon kahdessa rakennuksessa ja tarjoaa viihtyisän maaseutuympäristön aivan Helsinginseudun tuntumassa. Museon läheisyydestä löytyvät myös vuokrakauden aikaisen neuvostobunkkerin ja Kopparnäsin mahtavalta virkistysalueelta mm näköalapaikka jonne voi tilata kahvitustakin.

2017 on museon 20:s juhlavuosi. Igor museo täyttää kesäkuussa täydet 20 vuotta. Juhlapäivä on 10.6. jolloin uusia näyttelyitä avataan ja juhlitaan työn merkeissä. Kesällä merkittävä tapahtuma on myös 5.8. Degerby-päivä. Katso tarkempia tietoja Facebook-sivuiltamme!

Pieni museokauppa tarjoaa lukemista, makeisia sekä erilaisia käsitöitä. Kahvitarjoilu tilauksen mukaan. Degerby kuuluu nykyisin Inkoon kuntaan ja edustaa aitoa kyläkeskustaa kirkkoineen. Tervetuloa!

Facebook-sivumme

Katso Degerbyn kyläesittely!

1 arvostelu

  1. Kattava pieni museo

    Igor-museo sijaitsee upeissa maaseutumaisemissa Degerbyssä, mielenkiintoinen museo, jossa tulee hyvin kattavasti esille Porkkalan vuokrakausi, pienestä museokaupasta voi ostaa käsitöitä. Hyvä opastus!

Arvostele kohde!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Furuborgintie 6
Ingå 10160 FI
Hae reittiohjeet!
Aukioloajat: Touko-elokuu ti-la 11-16, elo-toukokuu la 12-16 ja aina sopimuksen mukaan.

Lähetä viesti kohteeseen