Äkäslompolo

Äkäslompolon tunturikylän palvelut kattavat paljon enemmän kuin 437 asukkaan tarpeet. Kylässä on lähes kaikkea niin matkailijalle kuin asukkaallekin tapahtumista eläinlääkäriin ja näyttelyistä lastenhoitoon.

Äkäslompolo on vilkas matkailukylä aivan Meänkielen itärajalla. Yllästunturi hallitsee yhtenä seitsemästä tunturista Äkäksen maisemaa. Muut kuusi ovat Pyhä-, Kuer-, Kukas- ja Lainiotunturit sekä Kesänki ja Kellostapuli.

Ensimmäiset uudisasukkaat 1700-luvun puolivälissä – On sanottava tietysti, että kyse oli uudisasukkaista, sillä asukkaitahan alueella on ollut iät ja ajat. Ensimmäinen talo oli Äkäslompolon erämaatalo, jonka ympärille kylä myöhemmin rakentui.

Tiettömillä teillä – Nyt Äkäslompoloon vie kunnon päällystetty maantie, mutta toisin oli vielä 1930-luvulla. Kerrotaan että kylään tuli ensimmäinen auto v. 1933 mm. hevosen avustamana, joten seuraava auto tulikin vasta 15 vuoden päästä! Oikea maantie kylään valmistui 1953.

Palvelut kohdallaan –
Äkäslompolon palvelut kattavat paljon enemmän kuin 437 asukkaan tarpeet. Kylässä on lähes kaikkea niin matkailijalle kuin asukkaallekin tapahtumista eläinlääkäriin ja näyttelyistä lastenhoitoon.

Katso Äkäslompolon kylän kohteet!

Lähetä viesti kohteeseen