Nurmes

kaupungista löytyy tiivistä kauppalaa ja karjalaista maaseutua. Kaupunkikuvaan kuuluvat koivujen reunustamat kadut ja palosolat.

Nurmeksen vajaan 8000 asukkaan kaupungista löytyy tiivistä kauppalaa ja karjalaista maaseutua. Kaupunkikuvaan kuuluvat koivujen reunustamat kadut ja palosolat, alueella kasvaa yli 4000 koivua. Liikekeskusta kutsutaan myös Porokyläksi, koska se paloi 1800-luvulla poroksi.

Puu-Nurmes – Nurmeksen vanha kauppala ja asuinalue Puu-Nurmes on yksi maan parhaiten säilyneistä puutaloalueista. Suojeltuun alueeseen ja sen upeisiin Nurmesjärvelle ja Pieliselle avautuviin näkymiin tutustuu parhaiten jalan.

Veturinkuljettajan polku – Veturinkuljettajan polku esittelee rautatiealueen ja kauppalan historiaa lapsillekin sopivalla tavalla. Noin kahden kilometrin polku lähtee veturitalleilta ja kulkee vanhan kauppalan halki Kötsin museoon. Kartan tutkimusmatkalle saa mm. Nurmeksen nettisivuilta.

Joulupukki, joulupukki – Nurmes on Euroopan joululaulukaupunki. Kaupunki muistaa näin nurmeslaista säveltäjä P. J. Hannikaista, joka on vaikuttanut merkittävästi joululauluperinteeseen. Kukapa ei ole aattona jännittyneenä tapaillut nurmeslaisen tutuinta laulua, Joulupukkia.

 

Katso Nurmeksen kohteet!

Nurmes, 75500 Pohjois-Karjala FI
Hae reittiohjeet!

Lähetä viesti kohteeseen