Karuna

Ihanteellisen sijaintinsa vuoksi kylään on helppo tulla veneellä tai omalla autolla. Aitoa lähiruokaa löytyy useista maatilapuodeista sekä ravintolapalveluista.

Karuna on pieni aktiivinen merenrantakylä, joka oli itsenäinen kunta vuoteen 1969, jolloin se liitettiin osaksi Sauvoa.
Kylän komeus on vanha kansallisromantiikka edustava Josef Stänbeckin suunnittelema kivikirkko, joka on rakennettu Karunan harmaasta graniitista. Kirkko sijaitsee korkealla kallion päällä Karunaan johtavan merireitin varrella, josta voi ihailla maisemia meren yli aina Peimarille saakka.

Aktiivisessa kylässä toimii oma urheiluseura, Karunan Urheilijat ry, joka järjestää Kalliorannan lavalla perinteiset tanssit joka juhannus ja seuran ylläpitämässä talossa voi viettää suuriakin juhlia.

Kylässä löytyy monipuolisia yöpymispaikkoja maatilamatkailusta mökkeihin. Ihanteellisen sijaintinsa vuoksi kylään on helppo tulla veneellä tai omalla autolla. Aitoa lähiruokaa löytyy useista maatilapuodeista sekä ravintolapalveluista. Pienillä kesäkirppiksillä voi tehdä suuriakin löytöjä. Lyhyet matkat kylän sisällä taittuvat vuokrapyörillä tai -veneillä.

Kauniilla luontopoluilla voi nauttia aidosta hiljaisuudesta ja monipuolisesta kasvillisuudesta. Varsinais-Suomen ainoat luomusertifioidut metsät löydät Karunasta. Kotieläipihalla pääsee rapsuttamaan lampaita ja poneja. Innokkaimmille löytyy myös ratsastusmahdollisuuksia.

Heinäkuussa kaikki ovat tervetulleita unikeonmarkkinoille, jonne kokoonnutaan tapaamaan tuttuja ja kesävieraita, heitetään tikkaa ja maistellaan paikallisia herkkuja, traktorikyydillä pääsee pitkin kylän raittia tapahtumapaikasta toiseen.

Kivenheiton päässä on Sauvon kirkonkylä, josta löytyvät apteekki ja isommat ruokakaupat.

Katso Karunan kohteet!

21590 Karuna, Varsinais-Suomi FI
Hae reittiohjeet!

Lähetä viesti kohteeseen